Begijn Le Bleu (cabaret)

Over Begijn: 

Geboren en getogen Waaslander Begijn Le Bleu zette zijn eerste stappen in comedyland pas op zijn dertigste. In 2005 gaf hij zijn baan als leraar op en koos voor een professionele carrière als cabaretier. In datzelfde jaar won hij de jury- en publieksprijs van het befaamde cabaretfestival Cameretten in Rotterdam met ‘De Prins op het Witte Paard’. Deze voorstelling was een surrealistische mix van humor, tragiek en poëzie waarin Begijn het karakter Tino Schietekat speelde.

In zijn tweede voorstelling ‘Flamingo’s in de Polder’ speelde Begijn het verhaal van een aantal mensen die aan de rand van de samenleving leven. Een evenwichtsoefening tussen humor en tragiek. Deze voorstelling werd uitgezonden door CANVAS en gereleased op DVD. In de voorstelling ‘Een beschaafde jongen’ speelde Begijn een aaneenschakeling van typetjes en vertellingen.

In 2014-2015 bracht hij zijn comedyvoorstelling ‘Speciaal voor U!' Daarna stond Begijn met zijn show ‘Met mij gaat alles goed' op de planken. Van oktober 2016 t/m eind april 2017 tourde Begijn door Nederland en Vlaanderen.

In zijn nieuwe show ‘Toch Bedankt’ komt Begijn tot de conclusie dat hij de wereld niet kan redden. Daarom begint Begijn maar bij zichzelf. Hij ontdekt hoe we pertinent willen vasthouden aan sommige dingen en hoe dat onvermijdelijk veel humoristische situaties oplevert. Grappig en relativerend.

Begijn is bij het grote publiek bekend door het zeer succesvolle comedyprogramma 'Foute vrienden' op 2BE. Zijn eerste stappen in Koninklijk Theater Carré als auditant bij So You Think You Can Dance waren een grote hit op YouTube. Er is zelfs een film verschenen: 'Foute Vrienden – De Film'. Daaropvolgend presenteerde hij ook het VTMK-Zoom-programma 'Taarten van Begijn' en verscheen hij in diverse TV-programma's, zoals 'Het Sterkste Netwerk', 'Reyers laat' en 'DWDD'.

Dat Begijn meer doet dan enkel comedy bleek wel in 'De Wonderlijke Avonturen van Meneer Prikkebeen' van het Amsterdamse Theater Terra, waarin hij de rol van ‘Meneer Prikkebeen’ voor zijn rekening nam. Het is een van de vele kleurrijke zijsprongen van Begijn, want in 2015 bracht hij ook het programma ‘Ontploft!’, een vertelling over de Eerste Wereldoorlog.

Ook heeft Begijn een fascinatie voor wielrennen, die er voor heeft gezorgd dat Begijn zijn eigen Wielercafé opende. Een programma waarin Begijn praat met bekende wielrenners over deze sport.

De pers over 'Toch Bedankt':

De pers over Begijn:

Prijzen

www.begijnlebleu.be