Christian van Eijkelenburg (cabaret)

Drift is de eerste solovoorstelling van Christian en is een verfrissend, absurdistisch cabaretspektakel over het (niet) toegeven aan menselijke driften. Ga tijdens deze theatertrip de strijd aan met je innerlijke ikje en verlaat de zaal vervolgens in een staat van ongekende extase. Een muziektheater-avond waarin eigenzinnige verhalen worden gemixt met elektronische beats, kleurrijke visuele droombeelden, filosofische uitbarstingen en theatrale driftbuien.

Over Christian:

Christian van Eijkelenburg maakte op negenjarige leeftijd zijn debuut in de musical Oliver! van Joop van den Ende Theaterproducties. In 2013 studeerde hij af aan de Frank Sanders Akademie en in datzelfde jaar nam hij de Jos Brink Genesius Penning in ontvangst; een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van stichting Tekstpierement voor een veelbelovende, afstuderende student.

Van 2015 tot en met 2021 vormde Christian samen met Sanne Franssen het theaterduo De Fransse Eijkel. Nadat zij in 2016 de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst festival wonnen, toerden zij vier seizoenen door Nederland met de voorstellingen 'De Fransse Eijkel Speelt' en 'Subtropique'. Pers omschreef hun voorstellingen o.a. als ‘’vernieuwend, fysiek en eigentijds’’ en hun eerste voorstelling werd bekroond met de Rabo Talent Award. Na mooie successen te hebben geboekt wordt het tijd om toe te geven aan zijn eigen innerlijke driften en vanaf september 2022 zal hij daarom de theaters bestormen met zijn eerste solovoorstelling ‘Drift’

Prijzen:

www.christianvaneijkelenburg.nl