Evi Hanssen (theatercollege)

Evi Hanssen is een Belgische presentatrice, auteur en zangeres en in 2022 start zij met haar eerste solovoorstelling, gebaseerd op haar boek, Sinds ik niet meer drink. Het is een voorstelling vanuit de persoonlijke ervaring van Evi sinds zij niet meer alcohol drinkt. Mooie en herkenbare anekdotes wisselen zich af met wetenschappelijke feiten en inzichten over alcohol. De voorstelling is geen pleidooi tegen alcohol, maar een inzicht over hoe we als samenleving met alcohol omgaan.

Over Evi:

Evi Hanssen groeide op met drie oudere broers in de buurt van Antwerpen. Op jonge leeftijd riep het podium haar al. Ze begon als achtergrondzangeres in de Samson & Gert-kerstshows en speelde op haar 16de in Samson en Gert Sofie, het nichtje van de burgemeester. Na de middelbare school studeerde ze twee jaar aan de 'Jazzstudio' in Antwerpen en behaalde haar kandidatuur als zangeres in de jazzmuziek aan het conservatorium. 

Daarna heeft Evi vele programma’s gepresenteerd, van VJ bij TMF Vlaanderen, Expeditie Robinson, Project Catwalk tot 3 op reis in Nederland. Evi heeft ook regelmatig aangeschoven als tafeldame bij praatprogramma’s in België en Nederland en is momenteel een vaste tafeldame van Khalid en Sophie.

In 2020 werd haar reportagereeks ‘Help, mijn borsten staan online’ uitgezonden op VIER/GoPlay en de Nederlandse zender BNNVARA op NPO 3. De reeks die de gevaren van sociale media en het internet onderzoekt (sexting, grooming, catfishing en sextortion).

Verder heeft Evi in de Vlaamse musical versie van MAMMA MIA! de rol van Tanya, de beste vriendin van Donna, op zich genomen.

In 2022 is Evi Hanssen ambassadrice van De Roze Mars (Pink Ribbon). Ze zet zich al jarenlang in voor de preventie van borstkanker en weet vanuit haar eigen familie hoe zwaar een borstkankertraject kan zijn. Hierdoor wil ze haar verhaal delen.

Evi is ook een auteur. Haar tweede boek ‘Sinds ik niet meer drink’ verscheen op 22 november 2021 bij uitgeverij Horizon, een bestseller waarin ze openhartig en honderduit verteld over de vele beproevingen die ze op haar pad tegenkomt tijdens de 500 dagen zonder alcohol. Dat boek is de basis voor de voorstelling die in januari 2023 in Nederland in première zal gaan.