Grof Geschud (cabaret)

Na het in de pers bejubelde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, en waarvoor zij in 2021 werden genomineerd voor de Neerlands Hoop,komt Grof Geschud nu met een tweede avondvullende cabaretvoorstelling: ‘Broeden’.  De relatie hield geen stand, het duo wel. Voorlopig.

Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.  Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka) en met coaching van Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt Grof Geschud uit.

Over Grof Geschud:

De Nederlandse Myrthe van Velden en de Belgische Lander Severins leerden elkaar kennen in 2014 op de de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch en zijn sindsdien onafscheidelijk. In juni 2018 zijn ze afgestudeerd met de hoogste onderscheiding. Vanaf toen is dit duo hun vleugels gaan uitspreiden en naar alle uithoeken van België en Nederland gevlogen om hun geschud ten toon te stellen.

“Grof Geschud barst van het talent” De jury van Cameretten 2018 gaf aan het zeer toe te juichen dat nieuwe makers de grenzen van het cabaret op blijven zoeken. Grof Geschud doet dat zeer zeker. Hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend en aanvullend aan het huidige landschap. 

De pers over 'Lijmen':

De pers over 'Broeden':

Prijzen:

Nominatie Neerlands Hoop 2021

De jury: "Lijmen is een even komisch als bitterzoet programma met een surplus aan dubbele bodems. Als Severins en Van Velden een sketch spelen, schijnt hun eigen relatie er altijd doorheen. Het duo legt zelden uit wat er precies bedoeld wordt en laat de kijker zijn eigen conclusies trekken. Dat geeft aan hoeveel terecht vertrouwen ze hebben in eigen kunnen. Grof Geschud is een perfect op elkaar ingespeelde twee-eenheid, die sentiment verdrijft met ironie en kil ongemak juist met dromerige romantiek. Severins en Van Velden durven zonder ijdelheid naar hun eigen zorgen of angsten te kijken, die ze verwoorden in zeer goed geacteerde sketches en prachtige liedjes. Ze vertellen met Lijmen een eeuwenoud verhaal over aantrekken en afstoten. Tijdloos en toch modern. Het cabaretlandschap heeft er een uniek duo bij."

www.grofgeschud.eu