Maartje & Kine (muzikale comedy)

Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. La musique est magnifique. Met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil. Bach transformeert via Mexican Hat Dance tot Michael Jackson. Beuken, rocken, zweten: Maartje & Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker!
In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij. 
 'Hoge Noot' zou in maart 2020 in première gaan maar werd (misschien wel) de meest uitgestelde première ooit. De tournee is nu in zijn geheel verplaatst naar seizoen 22/23. Waarom? Omdat ze er zo trots op zijn - deze show verdient simpelweg alsnog volle zalen.

Over Maartje & Kine:

De Nederlandse Maartje de Boer en Noorse Kine Handlykken ontmoetten elkaar in de gangen van het conservatorium en trekken sinds enige jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. Twee multi-instrumentalisten met droge humor en energieke en aanstekelijke live-shows. Hun muziek is een eclectische potpourri van folk, pop, country en balkan. Samen spelen ze ongeveer 20 instrumenten, waaronder de banjo, hardanger fiddle, ukelele, contrabas- balalaika en accordeon.  Middels hun ontwapenende aanwezigheid op het podium brengt dit unieke en muzikale duo op een eigentijdse manier het oude cabaret terug in het theater.

De pers over Maartje & Kine:

Maartje & Kine op TV en radio:

De NPO zond  in mei 2021 de documentaire ‘Maartje en Kine buigen niet’ uit, over het schrijfproces van ‘Speelbeesten II’. Dit virtuoze duo is tevens bekend van hun optredens bij o.a. Khalid & Sophie, Opium op Oerol, Podium Witteman, DWDD, Top 2000 à gogo, Kunstof TV, Volgspot, Lowlands, Concert At Sea en hun eerdere columns op Radio 2 en 3FM.

www.maartjeenkine.nl