Martijn Kardol (cabaret)

‘De Situatie’ is Martijn z’n derde cabaretprogramma en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In zijn geheel eigen stijl, haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact.

Over Martijn:

Als cabaretier beleefde Martijn een ware kickstart. Na de publieksprijs op het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival 2014, won hij alle prijzen op het Groninger Studenten Cabaret Festival. En vervolgens ook nog de jury,- en publieksprijs bij het Leids Cabaret Festival met zijn programma 'Jongensboek'. Allemaal in één seizoen.

Martijn speelde zijn eerste avondvullende theaterprogramma 'Bang'. Een voorstelling waarin hij zijn publiek meeneemt in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen. De voorstelling werd overladen met geweldige recensies. De Volkskrant, Theaterkrant en het Dagblad van het Noorden gaven al 4-sterren voor dit debuut. Het Parool omschreef Martijn als 'een geweldige verteller'.
Hij start seizoen 2021/22 met de try-outs van zijn derde show 'De Situatie", waarvan hij in februari 2022 de première speelt.

De pers over ‘De Situatie’:

Wat de pers eerder schreef over Martijn Kardol:

Prijzen:                        

Martijn op radio en TV:

Martijn heeft een goed beluisterde wekelijkse column bij Radio Veronica, ‘De wereldbol van Martijn Kardol’ waarin hij, net als in zijn theatershow, in eigen stijl zijn kijk op het nieuws geeft. Eerder was hij wekelijks te horen met een column in de ochtendshow van Domien (NPO 3 FM) en leverde hij bijdrages aan het programma 'Druktemakers' bij NPO/Radio 1. Hij was één van de gezichten van de Comedy Central Roasts en was te met zijn item 'Martijn zegt sorry' bij RTL Late Night met Twan Huys. Ook was Martijn een uitzending deelnemer in De Slimste Mens en in die uitzending wist hij zelfs Maarten van Rossum aan het lachen te brengen. 

www.martijnkardol.nl