Samba Schutte (cabaret)

Over Samba: 

Hij kwam vanuit Afrika naar Nederland. Hij won in 2006 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival. Hij toerde drie jaar lang door Nederland en door de hele wereld met zijn succesvolle eerste show ‘Hakili Jambar’. Hij was te zien op TV voor BNN, Veronica, de NPS/NTR en de VARA. Hij ging naar Los Angeles en won een comedy wedstrijd uit 64 van LA’s beste opkomende comedians. Na zijn eerste auditie werd hij, net als zijn helden Richard Pryor en Robin Williams, een vaste bespeler van de World Famous Comedy Store in Hollywood.

Hij is uniek in zijn stijl, zijn humor en zijn talenten. Hij is de ontembare entertainer. Hij is Samba Schutte.
Na het succes van ‘Hakili Jambar’ zocht Samba zijn heil in Amerika. Vele Nederlandse fans teleurgesteld achterlatend, maar om zijn droom in vervulling te laten gaan. Inmiddels timmert Samba flink aan de weg in LA en heeft al meerdere film en televisie credits achter zijn naam staan. Hier zal hij voorlopig nog verblijven, maar de Nederlandse fans zitten in zijn achterhoofd...

Samba is te zien in sketches op www.buni.tv (Buni TV is in april 2012 gelanceerd en is het snelst groeiende digitale video platform dat nastreeft om content van hoge kwaliteit te bieden voor Afrikanen op het continent en daarbuiten via het internet en mobiele telefoons. Buni TV bereikte al bijna twee miljoen views, trok tot op heden 500.000 unieke bezoekers en sloot distributiedeals met tientallen producers.)

In januari 2015 ging Samba in première met de  zijn tweede Nederlandstalige theaterprogramma 'Je Maintiendrai'. Een programma waarin Samba zijn unieke ervaringen in LA combineert met zijn achtergrond als Nederlander en Afrikaan. Een programma over doorzetten en handhaven!
 

Binnenkort is Samba te zien in het nieuwe (Hollywood) programma 'Sunnyside'.


De pers over zijn debuutvoorstelling 'Hakili Jambar'

Prijzen


www.sambaschutte.com