William Boeva (cabaret)

Over William: 

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva (°6/11/1989, Antwerpen) de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5 cm. hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen trok hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.

In 2010 werd William publiekslieveling tijdens de Culture Comedy Award én maakte de Wablieft?-tent op Pukkelpop kennis met deze kleinste man in comedyland.
Met een mond groter dan ’s mans gestalte geeft William Boeva als een ware stand-upper zijn klare kijk op de wereld. Hij wil dat de mensen zijn ‘soort’ leren kennen, want misschien zijn er niet zoveel verschillen als het oog doet vermoeden…

Sindsdien is William Boeva een graag geziene gast in diverse line-up programma’s binnen het clubcircuit. Onder begeleiding van regisseur/coach van Han Coucke (regisseur van oa. Philippe Geubels en bekend van het cabaretduo Gino Sancti) speelde William als voorprogramma van de uitgebreide theatertournee van Coucke’s typetje Han solo volgde (“Multikul”) en werkten ze samen aan Boeva’s allereerste avondvullende programma 'Megalomaan'. Dit programma werd heel goed ontvangen. “Een goede tot zeer goede voorstelling is het. William Boeva heeft iets knaps neergezet én heeft nog heel wat groeimarge (pun intended)”, schreef Deredactie.be. Zowel zijn tour door Nederland als door Vlaanderen was zeer succesvol.

Daarna werd het tijd voor zijn tweede avondullende programma 'Reset'. Een voorstelling die in België al lovend is ontvangen. “In deze comedian schuilt een veelbelovend komisch acteur, met een arsenaal aan stemmetjes, gebaren en mimiek”, schreef De Standaard. 

In januari 2018 was William te gast bij DWDD en sprak hij met Matthijs over de problemen waar hij als gehandicapte mee te maken krijgt in het dagelijks leven.

De pers over ‘Reset’:

De pers over eerdere shows:

Prijzen

www.williamboeva.be